Våren är en fantastisk tid i Uppsala. Eftersom det bor så många studenter i Uppsala är det mängder av aktiviteter i Uppsala under denna årstid. Ett mycket populärt inslag i gatubilden under våren är den populära ”Forsränningen”. Under detta arrangemang försöker studenter ta sig ned för Fyrisån i en mängd olika farkoster. Det är inte lätt när ån är mycket strid och det är många farkoster som havererar. Under Forsränningen är Uppsala full av människor och det är en riktig folkfest.

Studenterna har satt en stark prägel på Uppsala och Uppsala Universitet är berömt för att hålla en hög standard. Här kan man studera juridik, medicin och teologi. I anslutning till Universitetet ligger Uppsala universitets bibliotek och här förvaras den kända Silverbibeln. Uppsala har också ett lantbruksuniversitet som heter Ultuna. Här har många av Sveriges agronomer utbildat sig och det är ett lantbruksuniversitet som har mycket hög status i Sverige.

De unga studenter som kommer till Uppsala samlas gärna i de olika ”Nationer” som finns i staden. En nation är en samlingslokal för studenter från olika orter i Sverige. Det kan kännas skönt för en ung människa som kanske för första gången flyttar hemifrån att snabbt kunna få vänner som kommer från samma trakt som man själv.